ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
«Σχολική Αρωγή»

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Προσχολική και Σχολική Αγωγή) ο όγκος της διδακτέας ύλης συνεχώς αυξάνεται (τρέχει με γοργούς ρυθμούς) και πολλοί από τους γονείς δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στα Σχολικά Ιδρύματα. Τα προβλήματα της Αγωγής και Εκπαίδευσης των παιδιών που συνήθως εμφανίζονται, συναθροίζονται κάτω από τον τίτλο «ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ», ειδικό κλάδο των οποίων αποτελούν οι παρακάτω κατηγορίες:

 • προβλήματα συμπεριφοράς: ζήλια, ιδιοτροπίες, εξάρτηση κτλ.
 • φοβίες
 • σχολικός εκφοβισμός - bullying
 • διαταραχές διάθεσης - γενικευμένο άγχος
 • μαθησιακές δυσκολίες
 • Δυσλεξία –Δυσαναγνωσία - Δυσγραφία – Δυσαριθμησία – Δυσπραγία
 • Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ)
 • Διαταραχές στη Γραφοκινητική Ικανότητα
 • Νοητική υστέρηση
 • Διάφορα Σύνδρομα

Για την αντιμετώπιση όλων των ανωτέρω περιπτώσεων αποφασίσαμε την Ιδρυση και Λειτουργία Ινστιτούτου Σχολικής Αρωγής μέσω Διαδικτύου.

Το Ινστιτούτο «sxolikiarogi.gr» είναι μια διαδικτυακή διαδικασία παροχής Υπηρεσιών Ψυχολογικής και Παιδαγωγικής Παρέμβασης, με στόχο την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών της Προσχολικής και Σχολικής ηλικίας.

Η εξ αποστάσεως επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους γονείς δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Παλαιότερα χρησιμοποιούνταν εκτενώς η μέθοδος της αλληλογραφίας από διάφορους επώνυμους Ψυχοθεραπευτές π.χ. Sigmund Freud κλπ.

Η μέθοδος αυτή εξελίσσεται και εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στην εποχή μας και η επικοινωνία μέσω Διαδικτύου αποτελεί μια απλή, εύκολη, αλλά και αποτελεσματική διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων (σχολικής φύσης).

Η πρωτοτυπία και η χρησιμότητά της έγκειται στο γεγονός ότι οι Επιστήμονες (Ψυχολόγοι και Παιδαγωγοί) μπορούν να καθοδηγήσουν και να συμβουλεύσουν εκ του μακρόθεν μέσω Διαδικτύου (Internet) τα άτομα που αντιμετωπίζουν Σχολικά προβλήματα.

Ωστόσο, οι δυσκολίες που εξ’ ορισμού προκύπτουν από την εξ’ αποστάσεως παροχή υπηρεσιών, περιορίζουν τον Επιστήμονα και τον ωθούν πολλές φορές να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία προσωπικής επαφής και παρακολούθησης.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

Η παροχή Ψυχολογικής και Παιδαγωγικής υποστήριξης μέσω του Ιnternet αποτελεί ιδανική επιλογή για τους Γονείς, που επιθυμούν την υποστήριξη, ιδιαίτερα όταν αυτοί διαμένουν σε μακρινές περιοχές και επιθυμούν παρόλα ταύτα συνεδρίες από Επιστήμονες, ιδιαίτερα σε άμεσες καταστάσεις ή επιθυμούν να διαφυλάξουν την ανωνυμία τους ή δυσκολεύονται να έρθουν σε επαφή πρόσωπο με πρόσωπο με τον Επιστήμονα (Ψυχολόγο – Παιδαγωγό).

Τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τη μορφή αυτή της διαδικτυακής επικοινωνίας είναι πολλαπλά και ικανοποιητικά.

Αξιότιμοι Συνάδελφοι της Πρωτοβάθμιας Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε σε συνεργασία στα πλαίσια αντιμετώπισης των Σχολικών προβλημάτων των γονιών και των παιδιών τους.

Από την πλευρά μας, σας εγγυόμαστε στα πλαίσια της συνεργασίας μας, να παρέχουμε δωρεάν πληροφορίες και Συμβουλές στους γονείς με τους οποίους συνεργαζόσαστε, όταν και όποτε αυτοί θελήσουν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω (e-mail) ή και τηλεφωνικά ακόμα, για να εκφράσουν τα Προβλήματά τους.

Στην Ιστοσελίδα μας παρέχονται οδηγίες, που σας επιτρέπουν, να εγγραφείτε Μέλη (Συνδρομητές) του Ινστιτούτου με όλα τα δικαιώματα και τις Υποχρεώσεις που γνωστοποιούνται ανωτέρω.

Επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα μας: www.sxolikiarogi.gr

ή
Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα τηλέφωνα 6974382293 ή 6945227739 ή 6944394812 αντιστοίχως με τη σειρά όπως εμφανίζονται οι Επιστήμονες παρακάτω.

 • Δημητρακόπουλος Δ. - Καθηγητής Παιδαγωγικών ΑΤΕΙ/Θεσσαλονίκης
 • Καραμπέρη Κατ. - Dr. Ψυχολογίας Α.Π.Θ. – Σχολική Σύμβουλος
 • Δημητρακοπούλου Χ. - Πτυχιούχος Προ και Σχολικής Αγωγής Α.Π.Θ & ΑΤΕΙ/Θ - Τελειόφοιτος Ειδικής Αγωγής ΠΑ.ΜΑΚ.

Θα μας βρείτε

Διεύθυνση: Χουρμούζη 18, Κ. Τούμπα, Θεσσαλονίκη, 54453, Ελλάδα
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@sxolikiarogi.gr
Κινητό: +30 6974382293
Κινητό: +30 6944394812