ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

Παζλ απτικής αντίληψης

Το παιγνίδι απτικής αντίληψης αποτελείται από πλακίδια που η μια επιφάνεια τους είναι καλυμμένη με σμυριδόχαρτο  και η άλλη έχει κάποιο χρώμα.

Όλα τα πλακίδια συνολικά είναι 24 και διαιρούνται σε 8 κατηγορίες, που η κάθε μια έχει 3 πλακίδια που η τραχεία επιφάνειά τους είναι όμοια. Οι 8 κατηγορίες των πλακιδίων έχουν κλιμακωτά διαφοροποιημένη επιφάνεια ως προς την τραχύτητά τους. Τα πρώτα τρία πλακίδια είναι επικαλυμμένα με σμυριδόχαρτο των 40 βαθμών, τα επόμενα τρία έχουν βαθμό τραχύτητας 80 βαθμών. Στη συνέχεια ακολουθούν πλαίσια με τραχύτητα των 100, των 180, των 240, των 320 και των 400 βαθμών.
Τρόπος χρήσης: Τα πλακίδια τοποθετούνται με την τραχεία τους επιφάνεια ελεύθερη προς τα πάνω και το παιδί προσπαθεί με τα δάχτυλά του να ανιχνεύσει την τραχύτητα του κάθε πλακιδίου για να εντοπίσει τα όμοιά του, με τελικό αποτέλεσμα την δημιουργία 8  διαφορετικών τριάδων. Μετά τον εντοπισμό όλων των τριάδων, αναποδογυρίζονται τα πλακίδια για να γίνει ο έλεγχος, όπου τότε εμφανίζονται τρία όμοια χρώματα από την πίσω επιφάνεια των πλακιδίων π.χ. κόκκινα, κίτρινα κλπ.

Στόχος του παιγνιδιού, είναι η άσκηση της απτικής αντίληψης και κατ’επέκταση η βελτίωσή της. Η επίδραση που δέχεται το παιδί με την άσκηση της απτικής αντίληψης, συμβάλλει στη βελτίωση της ικανότητας των χειροκινήσεων και έχει ως αποτέλεσμα την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών στην Πρώτη Ανάγνωση και Γραφή.
(βλέπε περισσότερα Απτική Ολοκλήρωση)

Θα μας βρείτε

Διεύθυνση: Χουρμούζη 18, Κ. Τούμπα, Θεσσαλονίκη, 54453, Ελλάδα
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@sxolikiarogi.gr
Κινητό: +30 6974382293
Κινητό: +30 6944394812