ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

Στοχοσωλήνας

Ο στοχοσωλήνας αποτελείται από το κύριο μέρος και τα δευτερεύοντα στοιχεία.

Το κύριο μέρος του είναι μια πλατιά ξύλινη πλάκα (σανίδα) με διαστάσεις : Μήκος 1,5 μέτρου,  πλάτος  50 εκ.  και πάχος 1 εκ.  Η Σανίδα τοποθετείται πάντα σε όρθια θέση.
Στο άνω μέρος της σανίδας και σε απόσταση 10 εκ. από το ακραίο σημείο και στο κέντρο της σανίδας ανοίγεται οπή με διάμετρο 30 εκ.
Πίσω από την οπή, προσαρμόζεται  σάκος που καλύπτει όλη την καινή επιφάνεια της οπής. Η σανίδα με τις ανωτέρω διαστάσεις, στηρίζεται σε πλαίσιο το οποίο συνδέεται στο μέσον του άνω μέρους  της σανίδας με συνδετήρα που τα δυο του πόδια καρφώνονται στο έδαφος για την σταθεροποίηση της σανίδας σε θέση όρθια. Εκτός της σανίδας για το παιγνίδι απαιτούνται και μικρές μπαλίτσες του τένις.
Οι μπαλίτσες ρίχνονται με τα χέρια του παιδιού εναλλάξ με στόχο να περάσει μέσα από την οπή, για να καταλήξει μέσα στο σάκο που είναι από πίσω. Οι αποστάσεις του παιδιού από τον στοχοσωλήνα διαφοροποιούνται ανάλογα με τη βαθμό δυσκολίας που επιδιώκεται. Έτσι έχουμε τις παρακάτω αποστάσεις:  του ενός μέτρου, του ενός και μισού, των δύο μέτρων και των τριών μέτρων. Η κάθε απόσταση είναι ανάλογη του βαθμού δυσκολίας και εξαρτάται από τη βελτίωση της επιδεξιότητας των χεριών του παιδιού που επιδιώκουμε με τις αλλεπάλληλες ρίψεις.
Το αποτέλεσμα που παρέχει το παιγνίδι του στοχοσωλήνα είναι το εξής: Επιτυγχάνεται η βελτίωση της οπτικής αντίληψης, του συντονισμού ματιού - χεριού και γενικότερα η κιναισθητική αντίληψη του παιδιού, γεγονός πολύ σημαντικό για την πρώτη ανάγνωση και γραφή που αργότερα το παιδί θα αναγκασθεί να ασχοληθεί.
Το χρώμα της πλάκας είναι  συνήθως κιτρινοπράσινο και με κέντρο την οπή βάφονται  γύρω γύρω ακτίνες με διάφορα χρώματα. Το υπόλοιπο μέρος της πλάκας βάφεται με πορτοκαλί ή λαχανί χρώμα.  (Περισσότερα βλέπε παρακάτω:  Τι σημαίνει  Αισθησιοκινητική  ανάπτυξη – Κιναισθητική ολοκλήρωση).

Θα μας βρείτε

Διεύθυνση: Χουρμούζη 18, Κ. Τούμπα, Θεσσαλονίκη, 54453, Ελλάδα
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@sxolikiarogi.gr
Κινητό: +30 6974382293
Κινητό: +30 6944394812